VEM ÄR JAG?

"Jag har otaliga gånger fått uppleva vad hästen med sin känslighet, närvaro och språk kan bidra till känslan av sammanhang, förståelse och lärdom om en själv"
Mitt namn är Emelie Hindsberg-Lipponen. Människans utveckling och välmående har alltid intresserat mig. Ända sedan ung ålder har mitt hjärta brunnit för att hjälpa och stöda människor.
Jag besitter över 18 års erfarenhet av att jobba inom det sociala området tillsammans med klienter i olika åldrar och olika livsutmaningar. Jag har erfarenhet av att jobba både individuellt, med par och med grupper. Utöver bred kunskap och lång erfarenhet av klientarbete/socialt arbete så har jag även jobbat mycket med planerings- utvecklings- och påverkansarbete inom social- och hälsovården. Jag har jobbat både inom den offentliga- och privata sektorn.
Hästarna har varit en del av mitt liv så länge jag minns. Redan som liten flicka startade min karriär i stallet bland hästarna. Sedan 2016 har jag drivit egen stallverksamhet -Stall Lyckan. Jag har byggt på mitt kunnande genom praktisk erfarenhet och i samarbete med hästen. Jag har otaliga gånger fått uppleva vad hästen med sin känslighet, närvaro och språk kan bidra till känslan av sammanhang, förståelse och lärdom om en själv. Hästen kan vara betydelsefull och en hälsofrämjande faktor för många.
Som huvudsyssla arbetar jag som ledande sakkunnig på Stiftelsen Bensow och erbjuder olika stödformer till barn och unga som har en förälder som kämpar med missbruk, psykisk ohälsa eller om det förekommer våld inom familjen. Verksamheten på Stall Lyckan och hästunderstödd kortidsterapi driver jag på sidan om mitt ordinarie jobb.
Som terapeut strävar jag alltid till ett jämlikt, respektfullt och vänligt bemötande. Klienten skall få känna sig trygg, värdefull och få en känsla av att bli sedd, hörd och bekräftad.
Utbildningar
Lösningsfokuserad Korttidsterapeut, Certifierad med IASTI standard.
Politices magister i samhällsvetenskaper, Legitimerad socialarbetare
Socionom Högre YH
Socionom YH
Registren över yrkesutbildade personer inom social- och hälsovården Terhikki och Suosikki: https://julkiterhikki.valvira.fi/